Näytetään käyttäjän Rapakko Timo tiedotteet

09.05.2004 20:37 - kesän kynnyksellä
säiden puolesta ollaan kyllä jo kynnyksen sisäpuolella kun napapiirin paremmallakin,(lue yläpuolella)lämpötila varjossa oli Äitienpäivän aattona 23 astetta. Onneksi lupasi viileämpää, ei ole hyväksi jos kesä tulee pohjoiseen liian aikaisin.
Olen kalastanut Tenolla kahdeksan kesää,aluksi muutaman päivän kesässä ja viime vuosien aikana pari-kolme viikkoa kesässä. Nyt on suunnitelmissa viettää siellä 17.6- 3.7 ja elokuun ensimmäinen viikko.
Olen kalastanut pääosin Alakönkään yläosissa molemmin puolin jokea ja soutamalla Peurasuvantoja, joissa olisi kyllä hienot rannaltakin kalastusmahdollisuudet, mutta toistaiseksi ne on jääneet kokeilematta.
Kirjoitan tänne elämyksiä reissuilta ja pyrin kirjoittamaan niitä tuoreeltaan reissujen lomassa.

Kaikille,joiden mieli halajaa vesien ääreen vapa kourassa, toivotan katkenneita siimoja ja oienneita koukkuja!
terv. timo rapakko


28.06.2004 13:04 - kireitä
ilmeitä, eikun siimoja piti sanoman.
hiljaisen puoleista oli Peurasuvannoissakin, puheiden mukaan jokunen kala nousi veneisiin juhannusviikon soutusession tuloksena.Oma saldoni oli neljä karkuutusta. Viimeisellä luvalla niistä kaksi ja muutenkin kaloja alkoi näkymään pinnassa sunnuntain puolella, ehkä parempaan mennään...
elokuun alusta uudelleen
timo

28.06.2004 22:05 - haavistus
oli talven jäljiltä hakusessa kun viimeisen päästättämäni kalan, noin 4 kg jalan onnistuin taikinoimaan irti loppumetrillä. Kala oli jo haavissa ja pyörähti nostaessa siitä ulos. Huomasin että perho irtosi ja oli kiinni haavissa (lujasti). kala jäi läpsyttelemään pintaan, siima oli kiertyny pyrstön ympärille. Hetken ihmettelyä (johtui varmaan siitä että pääsi tämmöisenä alkukesänä näkemään ilmi elävän lohen näin likeltä). Uusi yritys ja edellinen toistui paitsi nyt ei enää siimakaan pidätelly.
Tämä oli nyt sitä tartuta ja tumpuloi kalastusta, ei kannata välttämättä harrastaa vaikka hyvä mieli siitäkin tulee- tosin vasta jälkeen päin.
tr

30.06.2004 09:02 - hailakalla oliivilla
Minna soitteli eilen illalla ja kertoi saaneensa miehensä kanssa maanantai-tiistai yönä Uulasta titin,
jotain muutakin kertoi veneeseen nousseen samalla luvalla mutta en oikein jaksa muistaa, pitää oikein pinnistellä:
4 kg, 10kg ja vielä päätteeksi 13 kg,perhot syvällä kurkussa että vaikka tunturiin ois kiskonu.

Vaalean oliivirungolla ensimmäinen ja loput sinivoittoisilla.

Kireitä ilmeitä edelleenkin Minna ja Ari.
tr