Tenojoki.fi

 

 

Paluu 20 kg

 

Julkaistu Savon Sanomissa 28.7.2005

Eestilän veljekset taistelivat kahdenkympin kerhoon
Kuopio, Jaana Hiltunen

Markku ja Matti Eestilä saalistivat Tenojoelta semmoisen vonkaleen, että oli veljeksilläkin ilmeissä pitelemistä. 23,7-kiloinen ja 134-senttinen lohi nousi Kortshamin suvannosta enemmän tai vähemmän hallitusti.
- Kala lähti vetämään koskea kohti, semmoiset sata metriä ja pysähtyi suvantopaikkaan. Se tuli veneen viereen ja ajattelin, että minäpä koukkaan. Vene oli poikittain koskessa ja mietin, että nyt on tasan kaksi vaihtoehtoa: päästää irti tai pitää kiinni. Päätin pitää. Ja niin sitä mentiin kalan perään koskeen, veneen alta, kuopiolainen Matti Eestilä kertoilee. Samassa vene kallistui, ja myös velipoika Markku Eestilä pylskähti pää edellä veteen.

- Kumisaappaat vaan jäivät pinnalla. Siellä veden alla ehti jo ajatella, että näinkö nolosti tässä piti käydä. Onneksi ei ollut kukaan näkemässä. Kun pääsin pinnalle, näin Matin seisovan keskellä koskea hirmuinen porsas sylissään. Ei ollut helppo tehtävä semmoista pidellä. Kalalla oli vielä voimia jäljellä, koska väsytys oli kestänyt vain parikymmentä minuuttia. Matti alkoi olla aika huolestuneen näköinen, iisalmelainen Markku Eestilä selittää. Markku Eestilä kroolasi sukkelasti karanneen veneen kiinni ja lähti auttamaan velipoikaa.

- Saatiin kala rantaan, mutta se putosi rantaheinikkoon. Piti vielä hypätä sen päälle, ettei karkaisi, Markku Eestilä tilittää. Matti Eestilä sanoo, että suurempia menetyksiä erikoinen kalareissu ei tuottanut.

- Mitä nyt Ray-Banit hävisivät ja puhelin kastui, mutta sekin toimii jo.

Markun kumisaappaatkin löytyivät. Kun oltiin menossa punnitsemispaikalle, kengät seilasivat matkan varrella vastaan.

Eestilöiden lohi pitää kesän kärkipaikkaa Tenojoki.fi - tilastossa. Sivujen ylläpitäjä Jussi Ojanen kertoo, että ei ole kuullut suuremmista tänä kesänä napatuista muutakaan kautta.
- Parikymppisiä on tullut muutamia, Ojanen kertoo.

Tenojoki.fi-sivujen kärkipaikkaa pitää kuopiolaisen Raimo Raatikaisen saalis. Siihen Eestilän veljeksilläkin jäi matkaan 3,3 kiloa. Raatikaisen vuonna 1999 kalastama lohi painoi 27 kiloa ja pituutta sillä oli 142 senttimetriä.

Vuoden 2000 sääntöuudistusten takia virallinen Suomenennätyslohi on kuitenkin 2002 pyydystetty 25,7-kiloinen.

 


Tenojoki.fi | Club 20 kg

Alkuun

Tenojoki.fi