sulje ikkuna

Tenojoki.fi | 20 kg kerho | kuva 82

Eki kirjoittaa:

Olin perheeni kanssa viettämässä Juhannusta kun kossu ajoi meidän rantaan vetsikossa ja kysyi lähtisinkö soutamaan häntä sunnuntaina.No päätin vaihtaa vapaapäivän työhön eli lohen soutuun ja niin saavuin sovittuun aikaan Kossun mökille.

Päätimme aloittaa soudun heti mökki rannasta ja viritimme pyyntiin kaksi perhoa ja sassin lätkän niinkuin monesti ennenkin. Kerkesimme soutaa lohisuvannon alapäähän kun vanhan "ambassadöörin" rulla alkoi pitämään juhlallista narinaa. Kala hyppäsi varmaan lähes kahdensadanmetrin päästä veneestä ja arvelin kossulle että nyt on ainakin viistoista kiloinen kiinni.

Kossu väsytteli kalaa tosi ammattimaisin opein ja kun kala tuli ensi kertaa tuutaksessa veneen viereen kalpenimme varmasti molemmat kun näimme mikä jätti oli napannut sassin lätkän suuhunsa.Väsytys oli tuskallisen hidasta ja ajauduimme sturakarin päälle jossa lohi teki elämänsä viimeisen virheen. Kala yritti uida jälleen veneen alta jolloin kossu tokaisi, että nyt tulee hollille. Päätin, että nyt tai ei koskaan ja vetäisin koukun kalan kylkeen ja aloin kiskoa sitä veneeseen.Onneksi voimat riittivät ja sain vedettyä kalan veneeseen sekä nuijittua kuoliaaksi.

Totesimme kalan olevan isoimman mitä ikinä olemme vapavälinein saaneet. Ajoimme Kossun kanssa heidän mökkirantaan ja totesimme punnituksen jälkeen kalan painavan 20,204kg. Asian mukaisten rituuaalien jälkeen lähdimme kalaa viemään Vetsikkoon, mutta päätimme onkaista kuitenkin vielä Pahtakosken siinä läpikulku - matkalla.

No kuninkaan kiven kohalla alkoi taas sama vapa taipua ja rulla päristä. Puolen tunnin tappelun jälkeen veneessä oli 13.1kg kala. Ajelimme aikasen tyytyväisinä koti rantaan Vetsikossa jossa alkoikin melkoinen pakkaaminen kaloille. Hienoa, että rannalla olivat mukana myös molempien perheen jäsenet,joista muutama totesi lohien olevan isompia kuin he.

Eli saimme 20.204kg lohen joka oli 127cm pitkä 26.6.2011 klo 14.20 Lohisuvannosta. Viehe oli sassin pelti "pilikulla"

T:Eki Lukkari ja Jukka Koski-Vähälä(Kossu)

 

sulje ikkuna