22.04.2008

TE-keskus tiedote:Tenojoen veneet uuteen vesikulkuneuvorekisteriin


Kuulutus/Tiedote 22.4.2008

TENOJOEN VENEET UUTEEN VESIKULKUNEUVOREKISTERIIN

Tenojoen oma venerekisteri yhdistetään uuteen vesikulkuneuvorekisteriin. Veneiden entiset tunnukset vaihdetaan uusiin tunnuksiin ja erillisen rekisterin pitäminen lopetetaan. Vanhat rekisterikilvet poistuvat käytöstä ja ensi kesänä veneissä pitää olla uudet rekisterikyltit ennen kuin kalastus aloitetaan. Uusi tunnus täyttää sekä uuden venerekisterilain vaatimukset että Tenojoen venerekisterin määräykset.

Tietojen siirto uuteen rekisteriin on aloitettu Lapin maistraatissa. Tunnuksien muoto tulee muuttumaan entisestä hieman, sillä vesikulkuneuvorekisterin antamaan tunnukseen lisätään vielä Tenojokisopimuksen edellyttämä FIN –tunnus. Veneessä, jonka tunnus vesikulkuneuvorekisterissä on esim. L-6628, tulee olla Tenolla kalastusta harjoitettaessa muodossa FIN-L6628. Kilpien ja numeroiden värit säilyvät ennallaan. Muutoksen yhteydessä Lapin TE-keskus huolehtii tunnusten valmistuttamisesta ja jokainen oikeutetusti Tenon nykyisessä rekisterissä oleva vene saa uuden tunnuksen maksutta. Myös tietojen siirto vanhasta rekisteristä uuteen rekisteriin tapahtuu maksuitta 30.9.2008 saakka.

Uuden vesikulkuneuvorekisterin tietosisältö on huomattavasti laajempi kuin aikaisemmin. Rekisteriin merkitään aikaisempien tietojen lisäksi tiedot myös veneessä käytettävistä moottoreista. Yhteen veneeseen voidaan rekisteröidä useampia moottoreita.

TE-keskus tulee huhtikuun 2008 aikana toimittamaan Inarin-Utsjoen kihlakunnan poliisilaitoksen Utsjoen palvelutoimistolle uudet tunnukset, josta veneiden omistajat saavat ne käyttöönsä samalla, kun jättävät rekisteri-ilmoituksen asianmukaisesti täytettynä. Jokaisesta veneestä pitää olla täytettynä oma rekisteri-ilmoituslomake. Samassa yhteydessä myydään myös paikallislupa, jossa tarkastetaan veneiden omistajien oikeutus veneiden lukumäärään.

Rekisteröintilomakkeita ja täyttöohjeita on saatavana viikosta 18 lähtien poliisilaitoksen Utsjoen palvelutoimistolta, maistraatista sekä Utsjoen, Nuorgamin ja Karigasniemen kaupoista. Ohjeet ja ilmoituksen vesikulkuneuvorekisteriin lomakkeita voi tulostaa myös suoraan maistraatin nettisivuilta www.maistraatti.fi ja sieltä valitsemalla lomakkeet ja edelleen ilmoitus vesikulkuneuvorekisteriin.

Tenon veneet rekisteröidään uuteen rekisteriin niiden koosta riippumatta, koska kalastaminen Tenolla veneestä edellyttää sopimuksen mukaan veneen rekisteröintiä. Paikallislupien myynti ja uusien kylttien jakaminen alkavat poliisilaitoksen Utsjoen palvelupisteestä maanantaina 28.4.

Lisätietoja asiasta antavat Lapin maistraatista Anja Pumpanen p. 071 87 61264 ja Lapin TE-keskuksesta Kare Koivisto p. 0400-211 898.

Lapin maistraatti Lapin TE-keskus


(lähde sivulla:http://www.te-keskus.fi/Public/?nodeid=12490&area=7543)

paluu tenojoki.fi arkistoon